Jeziki
Iskanje:
Slika
Industrije

Naprave

Naprava za indukcijsko segrevanje generira izmenični tok, ki teče skozi indukcijsko tuljavo v kateri se zaradi tega ustvari izmenično elektomagnetno polje.

Hitrost segrevanja obdelovanca je odvisna od moči elektromagnetnega polja in izhodne moči pretvornika. Določitev izhodne moči je odvisna od zahtev kupcev in zahtev tehnologije temperaturne obdelave. Nekateri tehnološki postopki zahtevajo zaradi narave uporabljene tehnologije neke minimalne tehnološke čase, ki jih ni mogoče preseči, kar omejuje kapaciteto takih naprav.  

Vsak proces kot npr. predgrevanje materialov za kovanje ali taljenje zahteva za doseganje zahtevanih temperatur določeno specifično energijo. Specifične energije različnih materialov se razlikujejo in to je potrebno upoštevati pri izračunu potrebne moči. V diagramu so podane krivulje za nekaj najpogostejših kovinskih materialov. Pri skoznem pregrevanju je potrebno upoštevati še izgube in je tako potrebno upoštevati še korekcijske faktorje, katerih vrednost se suče med 1,3 in 1,5. Za indukcijsko kaljenje velja za najboljšo orientacijo, da je za vsak mm premera obdelovanca potreben 1 kW moči naprave za indukcijsko segrevanje.

Novice

02.08.2019

Stroj za kovaško segrevanje medeninastih trupcev

Stroj je zasnovan kot specialni stroj za podajanje medeninastih trupc... Preberite več

25.10.2018

Naprava za indukcijsko varjenje cevi

Naša ekipa je zasnovala napravo, ki lahko vari cevi za uporabo v razli... Preberite več

09.12.2017

Univerzalna naprava za vertikalno in horizontalno indukcijsko kaljenje

Naprava je bila zasnovana za indukcijsko kaljenje zobnikov, osi in raz... Preberite več

Vprašajte nas
Pošljite nam povpraševanje.